E-mail

mailnaar@evabevalt.nl

Tijdelijk geen massages beschikbaar

Verlof verlengd; open op afspraak


Verlof;
wegens succes verlengd.

Voor, tijdens en na je zwangerschap verdien je (extra) aandacht. 
Je kunt zelf kiezen welke massage je fijn lijkt en dat alles in de rust van je eigen huis.
Je (huis)kamer wordt omgetoverd tot massageruimte
Heb je vragen over een massage, laat het mij dan weten. 

Massage
Een massage is altijd een goed idee. Je lichaam heeft het nodig om te ontspannen zodat het daarna weer optimaal kan functioneren. Waar jouw behoeftes liggen betreft een massage kan verschillen. Daarom is iedere massage anders, en helemaal toegespitst op jouw wensen. De speciale massagetafel met borst en buikuitsparing neem ik mee naar je toe. Ik zorg voor een fijne rustige sfeer in je huis waardoor je echt kan ontspannen.

Wist je dat een massage de volgende effecten kan hebben:

  • Een betere doorbloeding en dus betere afvoer van afvalstoffen.
  • Vermindering van spierspanning.
  • Vermindering van pijnklachten.
  • Een betere balans.
  • Toename van geluksstofjes als endorfine en serotonine.
  • Rust en herstel.
  • Meer in het hier en nu zijn.

Hieronder zie je alle mogelijkheden:

zwangerschapsmassage, 60 minuten
Deze massage is er op gericht om je hele lichaam te ontspannen (of de delen die jij kiest). Wanneer er klachten zijn in de zwangerschap is daar nog extra aandacht voor.  De massage is zacht, maar stevig en vermijd drukpunten die een bevalling in gang zouden kunnen zetten. Tenzij je anders kiest natuurlijk. 
Deze heerlijke massage is een moment gericht op jou en jouw ontspanning. We beginnen met een heerlijk kopje thee en bespreken je wensen voor de massage. Tijdens de massage kun je fijn op je buik liggen door middel van buik en borst uitsparingen in de tafel. De massage zelf duurt 60 minuten maar ik ben ongeveer 1.5/2uur aanwezig zodat we volledig de tijd hebben voor een gesprekje, thee en rustig bijkomen. 

postpartum massage, 75 minuten 
Na de geboorte van je kindje(s) heeft je lijf tijd nodig om te herstellen, maar tegelijkertijd draag je fulltime de zorg voor je pasgeborene. Een balans die niet altijd even makkelijk is. 
Tijdens de postpartum massage werk ik doelgericht op ontspanning waar jij het nodig hebt. Voelt het nog beurs van de bevalling, dan pakken we dat aan. Zitten je schouders vast vanwege de nieuwe houding met voeden en tillen van je kindje. Dan focussen we daar op.
Voelt je lichaam niet meer van jezelf? Dan is een full body massage erop gericht je organen weer uit te nodigen zich te plaatsen en je lichaam zich te sluiten. 
Naast de algemene effecten van een massage, heeft een postpartum massage de eigenschap om ook verwarmend en helend te werken. Door het gebruik van verwarmende olie en het kopje kruidenthee wat ik voor je meeneem. 
Deze massage is echt een moment voor jou als nieuwe moeder!
(uiteraard houd ik rekening met de wensen van de baby daar waar nodig)

ontspanningsmassage, 60 minuten
Ik krijg nog wel eens de vraag, hoe lang ben ik postpartum? Wat mij betreft net zo lang tot jij je weer lekker in je vel voelt en eventuele klachten niet perse meer zwangerschap/geboorte gerelateerd zijn. 
De massage is gericht op ontspanning, maar kan deels ook wat dieper ingaan op spierklachten.. 
Een combinatie met Cupping (losmaken/masseren van bindweefsel) is ook mogelijk.

Aanvullende diensten:
Drukpunt massage
(alleen in combinatie met een zwangerschapsmassage)
Ben je overtijd en gaat de verloskundige de mogelijkheden tot inleiden met je doornemen? Denk dan ook eens aan een drukpunt massage. Door specifieke punten in de benen te masseren en met acupressuur te benaderen helpen we het lichaam om zich open te stellen voor de op hande zijnde geboorte. 
Hormonale balans 
(alleen in combinatie met een postpartum of ontspanningsmassage)
Na de geboorte gieren de hormonen door je lijf. In balans komen kan dan een uitdaging zijn. Met een hormonale balans massage op de voet ondersteunen en stimuleren we het lichaam om met de nieuwe balans aan de slag te gaan.  
Moxa (te combineren met alle massages)
Het bijvoetkruid helpt je lichaam te verwarmen & ontspannen wanneer je het in de vorm van Moxa aanbied. 
Het kan gebruikt worden bij misselijkheid, stuitligging of een koude baarmoeder/onderbuik. (fertiliteit stimulans) Door het stimuleren van bepaalde punten in het lichaam geven we het immuunsysteem, en de energie/bloedstroom een boost. 
Het is mogelijk om de Moxa behandeling in combinatie met Spinning Babies technieken te gebruiken. Uitleg hierover kan in een op maat sessie.